Klant

Groupius en haar dochterbedrijven Groupius Wonen en Groupius WonEx ontwikkeld woningen waar mensen toekomstbestendig kunnen blijven wonen.

Huisstijl

De naam Groupius is afgeleid van Gropius, Walter Gropius was de oprichter van de Bauhaus beweging, ideeën van Bauhaus kan je ook terugvinden in de filosofie van Groupius. Het lettertype voor het logo en de koppen is dan ook Bauhaus.

Logo

Voor het logo is gekozen voor een ouderwets sleutelgat met daarbinnen in de G.

Websites

We hebben meerdere websites gemaakt voor Groupius:

Naast informeren hebben vooral de sites groupiuswonen.nl en teresia.groupiuswonen.nl tot doel om geïnteresseerden te laten abonneren op de nieuwsbrieven en via Typeform enquetes de behoeften van potentiële bewoners te peilen.

Nieuwsbrieven

Met behulp van MailChimp worden er meerdere e-maillijsten beheerd. De inschrijvingen komen automatisch via de websites op de juiste lijsten terecht. Met enige regelmaat versturen we algemene of doelgroep specifieke nieuwsbrieven. Het ontwerp van de nieuwsbrief is uiteraard helemaal aangepasten de huisstijl een inschrijvers kunnen zich met 1 klik uitschrijven.

Drukwerk

Voor verschillende beoogde locaties hebben we boeken gemaakt om belanghebbende te informeren. Deze boeken bevatten naast het verhaal van Groupius Wonen en de lokatie veel beeldmateriaal zoals renners en tekeningen van de architect.

Naast de boeken hebben we ook de visitekaartjes, briefpapier en kerstkaarten gemaakt maar ook banners voor tijdens presentaties.

E-Publishing

Voor de doelgroep worden er mini gidsen gemaakt, deze gidsen staan vol met informatie en tips over levensloop bestendig wonen. Via de website zijn deze gidsen als PDF's te downloaden.

Presentaties

Voor PowerPoint presentaties hebben we een template in de huisstijl gemaakt inclusief animaties en illustraties. Door een template te maken is het redelijk eenvoudig dezelfde presentaties met aanpassing van wat tekst en cijfers te hergebruiken.

Social Media

Social media speelt een belangrijke rol in de communicatie.  Voor de B2B communicatie zijn er LinkedIn pagina's, voor B2C wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van Facebook. Er is een algemene Facebookpagina en voor potentiële locaties zijn er online collectieven, deze hebben allemaal een besloten Facebookgroep.

Online Advertenties

Via advertenties op Google, Facebook en Instagram wordt er gericht geadverteerd. Het doel van de advertenties is mensen naar de website te leiden en ze daar een Typeform enquete te laten invullen en zich te laten inschrijven op de nieuwsbrief en ze uit te nodigen om lid te worden van een online collectief.

Google Workspace

Voor Gropius hebben we Google Workspace in gebruik genomen. Dit zorgt voor de afhandeling van de e-mail en met Google Drive worden bestanden met elkaar gedeeld.

Diensten

 • Huisstijl & Logo

 • Webdesign

 • Nieuwsbrieven

 • Drukwerk

 • E-Publishing

 • Presentaties

 • Social Media

 • Online Advertenties

 • Analytics

 • Google Workspace

 • Onderhoud

Scroll naar boven